Thursday, February 3, 2011

Chapter 17~Is About The Band~

Alright u all.firstly aku nak ucapkan Happy chinese new year kepada bangsa cina..mau angpau la.hehe.ok,aku nak story sikit pasal music..aku memang gemar dgn music especially yg berkait dgn band2 ni..story kali ni pasal band.Dalam sebuah band ni mesti ada elemen yang penting seperti Rythm guitarist,Lead guitarist,Bass guitarist,Lead singer,Drummer,Synthesizer and Keyboard.. Kebanyakkan band bermain genre rock...Rock ini lebih mendapat sambutan pada tahun 1950 lagi sehingga sekarang.Rock ni terbahagi kepada beberapa jenis antarannya Pop rock,Alternative rock,Punk rock,Grunge,Soft rock,blues rock,Indie rock and banyak lagi la..kalau cite kat sini sampai esok pagi pun tak habis la..haha :D.... so ni sedikit picture band-band rock nih...tapi sebelum tu aku sebenarnya pengemar band indie....memang minat gila dgn band indipendence sbb band ini pun tergolong gak dalam ni...so check it out..



Grunge band-NIRVANA



Pop Punk-The All American Rejects... (aku minat gila band ni )



Britpop band(british alternative rock)-OASIS



Post britpop-COLDPLAY




Punk Rock-PARAMORE



Indie Band(Malaysia)







Hujan...


Bunkface


Meet Uncle Hussain


Butterfingers


Bittersweet

So this is about band.actually,banyak lagi pasal band but aku ambil sedikit untuk introduce pasal band ni...About band indie pulak aku saja interframe supaya menaikkan lagi martabat muzik tempatan iaitu Malaysia di mata dunia melalui indie band ni sebab diorang mempunyai potensi yang besar untuk menaikkan martabat muzik tempatan kita ni..tak salah kalau nak sokong band luar negara but utamakan muzik tempatan..my advice sokonglah industri muzik tempatan kita.. go go !! that's all..sorry if any mistakes info here.saya masih baru pasal ini..

2 comments:

  1. terbaik ah post!
    hahaha HUJAN 1st pulak tuh!

    ReplyDelete
  2. haha,betul tu nureen...mestilah
    Hujan is the best...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...